Inspireras av framgångsrika ledare och experter

För 15:e året

Två fantastiska dagar i underbara Hotel Tylösand

11-12 maj 2020 - Talare

Låt inte rädslan bli större än nyfikenheten

Paolo Roberto berättar om hur han aldrig tillåtit att rädslan vinner över nyfikenheten och om modet att tänka annorlunda och våga ta det första steget. Låt inte den där rädslan bli fängelset som låser in dina drömmar – du missar 100 procent av alla chanser du inte tar.

Paolo är en fighter som gått från utanförskap och kriminalitet till elitutövare i Taekwondo och kickboxing samt flerfaldig boxningsmästare.

Idag har Paolo lagt handskarna på hyllan men fightas fortfarande hårt varje dag. Han skriver kok- och träningsböcker samt arbetar omväxlande som programledare på TV, företagare och föreläsare.

Paolo Roberto

författare, företagare, inspiratör, fd elitboxare och programledare på TV

Självledarskap: Konsten att sätta smarta mål – och att nå dem

Som f.d. elitidrottare vet Maria vad som krävs för att nå framgång: ett effektivt självledarskap. Det handlar till stor del om förmågan att styra sina tankar och beteenden mot uppsatta mål.

Maria ger i sin föreläsning konkreta verktyg till hur man kan utveckla sin förmåga att leda sig själv genom bland annat att ha ett mål i sikte för att veta vart man är på väg, vilket hårt och fokuserat jobb som krävs för att nå dit man vill komma, och den mentala inställningens betydelse för möjligheterna att nå förändring och nå sina mål. Vare sig det handlar om att nå sina säljmål, gå upp eller ner i vikt eller nå ett högt uppsatt mål så kan man applicera Marias tankesätt.

Maria Rooth

en av världens bästa ishockeyspelare genom tiderna sverige

Att leda och inspirera stora grupper för att nå ett gemensamt mål

En orkester består av stora grupper experter – starka individer som har spetskompetens inom sina fält – vilka både ska koordineras tekniskt, dvs kunna spela synkront och tajt tillsammans, men som framför allt behöver dela en känslomässigt stark vision för att ha uttryckskraft och vara berörande för sin publik.

Den som är satt att leda detta arbete är dirigenten.

Marit Strindlund är Chefdirigent och Musikalisk ledare vid Folkoperan i Stockholm. Hon är den enda kvinnan i Norden, och en av få kvinnor i världen, som är Chefdirigent för ett operahus. Hon har också uppdrag som dirigent i Tyskland, Belgien, Storbritannien, och Norge. I sitt ledarskap möter Marit stora grupper med olika samarbetskulturer, vilka ska uppnå ett konkret mål med en tydlig deadline. Hon är en mycket uppskattad ledare och chef, som bryter normer i sin roll.

Marit föreläser ofta för chefer från både näringsliv, stat/kommun, och det civila samhället, om det inspirerande ledarskapet och ger framför allt praktiska verktyg kring hur man motiverar och leder stora grupper. Hon berättar också hur hon har gått till väga för att utvecklas i rollen som normbrytande ledare.

Marit Strindlund

Moderator för Ledarskapsdagarna, chefsdirigent och musikalisk ledare vid Folkoperan

Ledarskap i förändring

En ny demografi med internationell prägel växer fram i Sverige. Fram­tida kollegor och kandidater ställer nya krav och vill bidra.
– Vilka krav ställer detta på det nya ledarskapet?
– Hur kan du som ledare bidra till ökad inkludering och hållbar mångfald?

Genom att ta avstamp i sin egen historia och sina upplevelser kring mångfald samt utanförskap arbetar Fadi med inkludering och att ändra attityder för att skapa en hållbar mångfald på arbetsmarknaden.

Fadi Barakat

Projektchef, Näringslivskontoret Malmö stad

Globala utvecklingstrender 2020 – så påverkas du som ledare

Utan koll på omvärlden finns ingen chans att lyckas. Men med rätt kunskaper kan du ta beslut som ger dig en fördelar.

Alexandra går igenom de stora trenderna som sker och berättar om hur du som ledare påverkas av detta och hur du bör agera.

 Alexandra har arbetat med globala utvecklingstrender, strategi och kommunikation på bland annat Skanska och Svenskt näringsliv och är en väldigt uppskattad föreläsare.

Alexandra Stråberg

Chefsekonom och ledare för Hållbarhetssekretariatet, Länsförsäkringar

Bränd – osannolika resan från sjuksäng till Idol och Melodifestivalen

En allvarlig olycka år 2012 brännskadade honom kraftigt, och hans tillvaro utgjordes under en lång tid av en kamp för livet och ständig rehabilitering. Axel lämnades svårt ärrad för livet, men lät inte motgångarna hindra honom från att uppfylla sina stora drömmar. Trots de synliga ärren har Axel gjort stor succé som både artist och föreläsare.

Sedan genombrottet i Idol 2015 har han växt fram till en folkkär inspirationskälla som visar det faktum att allting är möjligt, oavsett förutsättningar. Han sylvassa soulpop-röst har den senaste tiden hörts i flertalet stora TV-produktioner och hyllats av Sveriges ledande nöjesrecensenter.

År 2017 deltog han i Melodifestivalen med det egenskrivna bidraget ”När ingen ser” som belönades med en guldskiva.

Axel Schylström

Artist & föreläsare - underhåller under middagen

Ta del av PDF agendan

Pris:

 – Ledarskapsdagarna, 11-12 maj 2020, 5490 kr (Medlemspris)
– Ledarskapsdagarna, 11-12 maj 2020, 6990 kr (Ordinariepris)

Medlemspris gäller för medlemmar i Unionen, Vision, ST och Finansförbundet.

I priset ingår:

 

  • Övernattning på Hotel Tylösand den 11 maj
  • 11 maj: Förmiddagskaffe, lunch, eftermiddagskaffe, middag & underhållning
  • 12 maj: frukost, förmiddagskaffe och lunch
  • Dokumentation från föreläsningarna.
  • Entré till hotellets spa

Lokal:

Hotel Tylösand Tylöhusvägen, Halmstad Tel till konferensanläggningen: 035-305 00

 

Tider:

11 maj 2020: 11.00 Konferensen startar.

12 maj 2020: 13.30 Avslut med lunch

 

Kontakt:

Vid frågor om Ledarskapsdagarna i Tylösand, vänligen kontakta:
Niko Fastman, Projektledare Ledarskapsdagen & Stora Ledarskapsdagen,
tel: 0736-706 032, niko.fastman@kompetensinstitutet.se 

Tylösand erbjuder fantastiska möjligheter till återhämtning och reflektion

Anmäl dig redan idag - tidigare Ledarskapsdagar har varit fullsatta